OPETUS

ESITTELY

Joakim Lundqvist johtaa Livets Ord -seurakuntaa Uppsalassa Ruotsissa. Seurakuntaan kuuluu 3200 jäsentä ja heillä on kansainvälinen verkosto yli 700 seurakunnan kanssa. Lundqvistin perheeseen kuuluu vaimo Maria, joka palvelee seurakunnan ylistyksenjohtajana sekä kaksi aikuista tytärtä, Evelina ja Julia.
 
Kun Joakim oli 16-vuotias, hän seurasi kavereitaan pieneen uudenvuoden konferenssin Uppsalassa. ”Siellä kuulin evankeliumin. Vastaanotin Jeesuksen elämääni ja täytyin Pyhällä Hengellä.” Hän alkoi pian johtaa pientä nuorten ryhmää seurakunnassa – kolmen teini-ikäisen joukkoa. Vuotta myöhemmin väkijoukko oli kasvanut 40 nuoreen, jotka olivat vastaanottaneet Jeesuksen elämäänsä. ”En tiennyt, että pieni nuorisoryhmä jota johdin, olisi alku sille, mitä tekisin myöhemmin elämässäni”, Joakim sanoo.  
 
Lundqvist alkoi nuorisotyöntekijäksi isänsä perustamaa seurakunnassa ja tapasi nuorten joukossa myös vaimonsa Marian. Vuonna 1997 Joakim sai pyynnön Livets Ordista alkaa seurakunnan nuorisopastoriksi, paikassa jossa kerran pelastui. Aloitettuaan nuorisotyön Livets Ordillla Lundqvistit näkivät voimakasta laajentumista ja aloittivat uudenlaiset nuorten kokoukset sekä evankeliointimatkat. Joakim perusti tuona aikana Ruotsissa opiskelijoiden yhteiskristillisen järjestön nimeltään ”Uusi sukupolvi” joka kasvoi 15 000:een jäseneen Ruotsissa ja 25 000:een jäseneen kansainvälisesti vain kymmenessä vuodessa.
 
Vuonna 2013 Joakim Lundqvist otti vastaan ​​seurakunnan johtajan tehtävät. Hänen 30 vuoden kokemuksensa nuorisotyössä näkyy luovissa saarnoissa, joilla hän pyrkii samaistumaan jokaiseen ikäryhmään. Hän on myös arvostettu puhuja ja kirjailija, joka on vieraillut yli 50:ssä maassa inspiroiden rohkaisevin sanoin ihmisiä tekemään muutosta Kristukselle elämässään. 
 
Livets Ordin raamattukoulusta on valmistunut vuosien aikana yli 10 000 oppilasta Ruotsissa ja yhteensä yli 50 000 oppilasta viidestätoista raamattukoulusta ympäri maailman, joita on muun muassa Itä-Euroopassa, Venäjällä, Lähi-Idässä ja Keski-Aasiassa. Livets Ord on todellinen lähetystyön keskus, jossa on laaja kansainvälinen lähetysohjelma sisältäen kuntoutuskeskuksia, turvakoteja ja muita laajoja sosiaalihuollon ohjelmia. Heidän kauttaan on tuotettu runsaasti kirjoja sekä ääni- ja videomateriaalia, jotka sisältävät uskon inspiroivaa opetusta useilla eri kielillä.

MEDIA